Anticonceptie

Hoewel de meeste vrouwen hun hoofd niet hebben staan naar anticonceptie na de bevalling, is het toch een onderwerp waar tijdig over nagedacht moet worden. Al voordat je je eerste menstruatie krijgt, heb je weer een eisprong en kun je dus weer zwanger raken. Het moment waarop je opnieuw vruchtbaar bent is dus niet bekend. Wil je geen risico lopen op een nieuwe zwangerschap, dan is het verstandig om goed na te denken over anticonceptie.

Welke anticonceptiemethode het best bij jou past hangt af van verschillende dingen. Geef je bijvoorbeeld borstvoeding of wil je snel weer zwanger worden, dan zal de keuze verschillend zijn voor de voorbehoedsmiddelen.

Borstvoeding beschermt niet tegen een nieuwe zwangerschap! Borstvoeding en de reguliere pil gaan vaak niet goed samen. De pil kan er voor zorgen dat de voeding terug loopt en de hormonen kunnen bij je kindje terecht komen. De mini-pil of de zogenaamde borstvoedingspil mogen weer wel. En daarnaast zijn het spiraaltje of een condoom ook te combineren met borstvoeding.

In de eerste week na de geboorte zullen wij jouw opties bespreken met je.

Meer informatie kun je vinden op www.anticonceptie.nl.