Regelzaken

Aangifte
De geboorte van je baby moet binnen drie werkdagen worden aangegeven bij de burgerlijke stand van de gemeente waar je baby is geboren. Hiervoor moet je een aantal documenten meenemen; het identiteitsbewijs van de aangever, het identiteitsbewijs van de moeder, en het trouwboekje of de akte van erkenning. Informeer van te voren naar de openingstijden. Voor informatie van de gemeente Amsterdam:

https://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/?productid=%7BE353AEAA-5987-4C5B-…

Het consultatiebureau
Na de aangifte bij de gemeente weet het consultatiebureau (OKC: het Ouder Kind Centrum) dat er een nieuwe baby geboren is. Het consultatiebureau zal de groei en ontwikkeling van je baby monitoren. De eerste keer komt de verpleegkundige van het consultatiebureau bij je langs, dit is in de tweede levensweek. Voor de verdere controles ga je naar het consultatiebureau toe. Welke locatie dit zal zijn is afhankelijk van waar je woont.

Nacontrole
Tot zes weken na de bevalling mag je voor verloskundige zaken contact met ons opnemen. We nemen 4 weken na de bevalling altijd zelf even contact met je op, zo kun je vragen stellen en een nacontrole afspraak met ons maken indien gewenst. De nacontrole afspraak zal bij ons op de praktijk plaatsvinden.