Spiraaltje laten plaatsen

afbeelding spiraal in baarmoeder

Spiraaltje laten plaatsen

Bij Femme Amsterdam kun je terecht voor het laten plaatsen van een spiraaltje. Echter kunnen er door het Corona virus tot in ieder geval begin juni 2020 geen spiraaltjes geplaatst of verwijderd worden. We kunnen ook echoscopisch bekijken of je spiraal goed op zijn plek zit. Het spiraaltje is een betrouwbare vorm van anticonceptie en een uitermate geschikt anticonceptiemiddel voor vrouwen die borstvoeding geven. Ook als je nog niet zwanger bent geweest, kun je bij ons terecht. Er zijn twee soorten spiraaltjes die je kunt laten zetten: het hormoonspiraal en een hormoonvrije spiraal, het koperspiraal.

Maak een afspraak 

Veelgestelde vragen

Wat kost het plaatsen van een spiraaltje? De kosten van het plaatsen van een spiraaltje worden (nog) niet standaard vergoed door iedere zorgverzekeraar en dien je eerst zelf te betalen. Dit kan bij ons middels pin. Je ontvangt van ons een factuur, die je kunt indienen bij jouw zorgverzekering. Als je vooraf zeker wilt weten of de plaatsing vergoed wordt, kun je contact opnemen met je verzekeraar.

  • Plaatsen van een spiraal - € 63,53 (2019) (excl spiraal)
  • Verwisselen van een spiraal - € 63,53 (2019) (excl spiraal)
  • Poging tot plaatsen - € 20
  • Verwijderen van een spiraal - € 25
  • Poging tot verwijderen - € 10
  • Consult anticonceptie - € 50
  • Controle echo - € 50

Wij zijn genoodzaakt € 50 in rekening te brengen voor afspraken die korter dan 24 uur van te voren afgezegd worden of voor afspraken die niet worden nagekomen.

De eerste 3-6 maanden kan je onregelmatig bloedverlies (spotting) hebben bij het hormoonspiraal. Bij het koperspiraal behoudt je je menstruatie, deze kan zelfs wat toenemen.

Er wordt digitaal een recept geschreven voor het spiraal naar keuze. Omdat het digitaal is hebben wij toestemming nodig om het dossier van de apotheek die de spiralen levert en je eigen apotheek te koppelen. Per mail krijg je dan een factuur met een link om via Ideal te betalen. De factuur kun je dan bij de zorgverzekering indienen. De juiste spiraal wordt dan naar ons opgestuurd. Wij hebben geen spiralen op voorraad!

Als je geen SOA hebt en niet zwanger bent. Ben je hier niet zeker van? Doe dan van te voren een SOA test of een zwangerschapstest. Soms wordt het advies gegeven om binnen 7 dagen na de start van de menstruatie het spiraal te plaatsen. Dit maakt het plaatsen iets makkelijker, maar is niet perse noodzakelijk. We weten dan wel zeker dat je niet zwanger ent en het geeft meteen bescherming tegen ongewenste zwangerschap. Als het spiraal niet binnen deze 7 dagen geplaatst wordt, heb je de eerste week nog aanvullende bescherming nodig (bijvoorbeeld een condoom).

We plaatsen het spiraal minimaal 10 weken na de bevalling. Na een keizersnede minimaal 12 weken. Bij ons in de praktijk is Soraya degene die de spiralen plaatst. Zij is basis arts en tevens echoscopist.

Na het plaatsen wordt een brief verstuurd aan je huisarts met de datum waarop en welke spiraal geplaatst is. Na ongeveer 6 weken plannen wij nogmaals een afspraak om de draadjes te controleren. Heb je gekozen om een echo te laten maken? Dan vervalt deze controle.

Controle

Een controle echo kan en mag op eigen kosten. Als je een echo wenst wordt deze bij voorkeur 6 weken na het plaatsen gepland. Je kunt hiervoor een afspraak plannen bij de assistente.

Ja, ook voor verwijderen van het spiraal kun je bij ons terecht.

wachtkamer

BEREIKBAARHEID
020 7231757 Praktijk
020 7231751 Team Femme [urgente zorg / spoed]
020 7231752 Team Amsterdam [urgente zorg / spoed]
020 7231756 Intercollegiaal
020 7231758 Fax
info@femme-amsterdam.com

ADRES
Frans van Mierisstraat 50 A
1071 RV Amsterdam

CONTACT OPNEMEN?
Met spoed, ongerustheid of dringende vragen kun je altijd, 24/7, bellen naar jouw team.
Bel voor het maken van een (vervolg) afspraak tijdens onze openingsuren of vul het contactformulier in.

Maak hier je eerste afspraak