Visie

Het krijgen van een kind is een van de mooiste, belangrijkste en spannendste gebeurtenissen uit je leven. Wij zijn er van overtuigd dat met de juiste, deskundige en persoonlijke begeleiding  je het vertrouwen krijgt dat je nodig hebt tijdens dit bijzondere proces.

Het krijgen van een kind benaderen wij met een fysiologische blik, we geloven in de kracht en kunnen van een vrouw. Tegelijkertijd zijn we een vooruitstrevende en moderne verloskundigenpraktijk anno 2018. In onze praktijk maken we onder andere meer echo’s dan in Nederland gebruikelijk is. Zoals elke verloskundige proberen we de groei van je baby in te schatten door het uitwendig onderzoek van je buik, maar om meer informatie te krijgen over de precieze groei en ontwikkeling van je kind te krijgen maken wij gebruik van meerdere groei-echo’s waarbij we ook het vruchtwater meten. Momenteel worden er in de standaard zorg twee echo’s vergoedt, de termijnecho en de twintigweken echo. Wij vinden dit te weinig om het welzijn van je kind goed in de gaten te kunnen houden. Daarom biedt Femme-Amsterdam je extra groeiecho’s aan om groeivertragingen en eventuele (liggings)afwijkingen op te sporen. Daarnaast hebben de echo’s als doelstelling om je te betrekken bij de ontwikkeling van jullie kind. Zo is bij de vroege echo rond zeven weken je kind een centimeter groot en kan je het hartje al zien kloppen.  Bij de 14 weken echo is je kind al helemaal compleet en kunnen we al veel structuren zoals hersenen, handen, voeten, maag, niertjes en blaas al beoordelen. En als je nieuwsgierig bent naar het geslacht kunnen we je ook vertellen of je zoon of dochter verwacht.

Tijdens de bevalling hebben wij een brede blik. We begeleiden je graag tijdens een thuisbevalling, een bad bevalling en we zijn allen bekend met de principes van hypnobirthing. Met net zoveel liefde begeleiden we je tijdens een poliklinische bevalling of regelen we pijnstilling voor je wanneer je dat wenst. Je kan rekenen op onze support en jou/jullie wensen staan bij ons centraal. Tegelijkertijd is het welzijn van jou en je kind onze prioriteit en zullen we jullie gezondheid en veiligheid goed in acht nemen. 

Bij Femme- Amsterdam nemen we zelf op de praktijk de bloedafnames af. Daarnaast kunnen we je ook counselen over prenatale screenings testen. Naast de combinatietest en de Nederlandse Trident-2 NIPT, hebben we ook een samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Natera waardoor we je ook de Amerikaanse Panorama NIPT kunnen aanbieden. Zij zijn wereldwijd marktleider op het gebied van prenatale testen. Zij kunnen indien je dat wenst ook uitgebreider naar het DNA kijken dan de Nederlandse Trident-2 NIPT en ook kunnen zij al vanaf 9 weken het geslacht van je kind bepalen indien je dat wenst. 

Onze zorg is transparant. Op deze site kan je zien wanneer de afspraken zijn met de verloskundige, wat er wordt besproken, welke echo je krijgt en of er nog eventueel aanvullend onderzoek is. Ook zullen we je tijdens de afspraken en voorlichtingsavonden van alle informatie voorzien. Momenteel hebben we een aanbod van drie voorlichtingsavonden met de onderwerpen bevalling, borstvoeding en voeding. We vinden het belangrijk dat je weet wat je kan verwachten om onduidelijkheden en onzekerheden te voorkomen.

Aangezien iedereen een zwangerschap anders ervaart en zich anders voelt, zullen er ook andere behoeften zijn. Femme-Amsterdam werkt samen in een multidisciplinair team om je zorg tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed te optimaliseren. Onze acupuncturist kan je helpen bij bijvoorbeeld misselijkheid of maagzuur, maar kan je aan het einde van de zwangerschap ook helpen met ontspannen, je lichaam klaar maken voor de bevalling en het opwekken van weeën wanneer je vliezen bijvoorbeeld gebroken zijn. De voedingsdeskundige heeft antwoord op al je vragen omtrent gezond eten tijdens zwangerschap en kan je helpen je voedingspatroon aan te passen aan de zwangerschap. De bekkenbodemfysiotherapeut staat voor je klaar bij rug en bekkenklachten welke kunnen opspelen tijdens de zwangerschap, maar ook na je bevalling. Naast fysieke veranderingen gebeurt er ook op emotioneel niveau veel tijdens een zwangerschap en als kersverse moeder. Naast blijdschap kunnen er ook andere gevoelens opspelen zoals onzekerheid en angst. Als je hier hulp bij nodig hebt of hier gewoon een keer over wilt praten dan kan dit met onze psycholoog. Zij is expert op het gebied rondom zwangerschap en het moederschap. Daarnaast komt wat extra ontspanning als geroepen tijdens je zwangerschap dus bieden we iedereen een zwangerschapsmassage aan en werken we samen met yogadocenten. 

Alle zorg vindt plaats op de praktijk, waardoor we je gedurende je zwangerschap veel zullen zien. We streven ernaar om een vertrouwensband met je op te bouwen waarin alles besproken kan worden zodat je straks met een goed gevoel kan terugkijken op je zorg bij Femme-Amsterdam. Blije zwangeren, partners, moeders en baby’s is voor ons de kroon op ons werk.