
Zorg bij kraambed en nacontrole
Als de bevalling achter de rug is gaan jullie als kersverse ouders de kraamweek in. Jullie kindje is geboren en als kersverse ouders zal de kraamweek volgen. Dit is de eerste week na de bevalling. Een bijzondere periode die in het teken staat van blijdschap, herstellen en het leren kennen van jullie zoon of dochter. Ook tijdens deze periode staan wij voor jullie klaar.
Controles tijdens de kraamweek
Wanneer de bevalling goed is verlopen, zijn jullie tijdens de eerste kraamweek thuis. De eerste acht dagen na je bevalling heb je kraamzorg. Onze verloskundige komt dan 2 of 3 keer langs om te horen of alles goed gaat. Ze voert medische controles uit en helpt eventueel bij het geven van (borst)voeding. Op dag 8 bezoeken wij je voor de laatste keer. Daarnaast zijn we, net als tijdens de zwangerschap, 24 uur per dag bereikbaar voor zorgen of dringende vragen.

Kraamzorg
Bij Femme Amsterdam werken we graag met zelfstandige kraamverzorgers. In onze praktijk hebben we een lijst met kraamverzorgers die wij aanbevelen. Je kunt vooraf kennismaken om te kijken of zij goed bij jullie past. De kraamverzorger kan, in overleg met jullie, ook wat huishoudelijke taken uitvoeren, zodat jij rustig kunt herstellen van de zwangerschap en de bevalling.

Nacontrole, 6 weken na de geboorte
Zes weken na de bevalling zien wij jou, je partner en jullie kindje graag terug in onze praktijk. Samen met de verloskundige kijken jullie dan terug op de zwangerschap en de bevalling. Daarnaast willen we graag weten hoe het ouderschap jullie bevalt en of er nog bijzonderheden zijn. We bespreken zaken als: vaginaal bloedverlies, je bekkenbodem en anticonceptie. Als laatste meten we je bloeddruk en controleren we of je buikspieren weer hersteld zijn. Als er bijzonderheden zijn kunnen wij je doorverwijzen naar één van onze zorgverleners.

Professionele zorg bij borstvoeding
Ondervind je problemen tijdens het voeden van je kindje? Twijfel je of het voeden goed gaat? Dan kun je een afspraak maken met lactatiedeskundige Heleen Hilgers. Onze lactatiedeskundige is een professional op het gebied van borstvoeding. Zij geeft je advies tijdens je zwangerschap en begeleidt je tijdens het geven van borstvoeding. Ze legt je meer uit over het aanleggen, kolven of de melkproductie. Samen kijken we jullie wat het beste is voor jou en je kindje en waar jullie je goed bij voelen.

Zorgen over mijn kindje
Bijna elke moeder heeft wel eens zorgen om haar kindje. Drinkt hij wel genoeg? Waarom huilt ze? Spuugt ze niet veel te veel? Met al dit soort zorgen mag je ons altijd bellen. Wij zullen met je meedenken en indien nodig doorsturen naar een zorgverlener. Zo werken we samen met een osteopaat en een kinderfysiotherapeut. Zij kunnen je kindje helpen wanneer hij of zij bijvoorbeeld overmatig spuugt, veel huilt of een voorkeursverhouding heeft.

Geen roze wolk?
Tijdens de zwangerschap kijken jullie vol verwachting uit naar de komst van jullie kindje. Het komt echter voor dat je na de geboorte niet alleen blijdschap ervaart. Dit is tot op zekere hoogte heel normaal. Het ouderschap komt samen met veel verantwoordelijkheden, zorgen en slapeloze nachten. Heb je het idee dat je sinds de geboorte regelmatig sombere en onzekere gevoelens hebt? Neem dan contact op met Merith Cohen de Lara van Zwanger&Psyche, zij kan je verder begeleiden.

Babymassage
Een babymassage is niet alleen heerlijk ontspannend voor je baby, het is ook goed voor de bloedsomloop. Het versterkt de spieren en houdt de gewrichten soepel. Aan de andere kant is een babymassage ook ideaal om goed contact te maken. Het verbetert namelijk de hechting met je kindje. Je kunt je baby masseren vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden. Jade Calitz van The Rub verzorgt babymassages en cursussen.

