Zwangerschap

Zwanger

Zwangerschap

Een kind krijgen is hopelijk de mooiste, belangrijkste en spannendste gebeurtenis in je leven. De verloskundigen van Femme Amsterdam begeleiden je graag met deskundig en persoonlijk advies tijdens dit bijzondere proces. We hebben een moderne kijk op verloskunde en geloven tegelijkertijd in jouw kracht om nieuw leven te geven. 

Op de praktijk zullen we de groei en ontwikkeling van je kindje regelmatig beoordelen via een echo. Omdat we het belangrijk vinden dat je weet wat je allemaal te wachten staat, organiseren we regelmatig voorlichtingsavonden over zwangerschap en hoe je je goed kunt voorbereiden op de bevalling.  En als de baby er eenmaal kun je bij ons op de praktijk ook terecht voor voorlichting over borstvoeding en interactieve workshops omtrent de verzorging van je baby.

 We bieden 2 zorgpakketten aan zodat je zelf een keuze kan maken van welke extra zorg je gebruik wilt maken. Zo werken we samen met onder andere een acupuncturist, voedingsdeskundige, bekkenbodemfysiotherapeute en een voedingsdeskundige. 

Welke onderzoeken kun je verwachten tijdens je bezoek aan onze praktijk? Wanneer is je eerste echo? Hoe zit het met voeding, medicijngebruik en hoe verloopt de bevalling? We hebben alle bezoeken aan Femme Amsterdam voor je op een rijtje gezet. 

Wanneer bezoek je onze praktijk

Thuis of in het ziekenhuis?

In Nederland kun je kiezen om thuis te bevallen, in het geboortecentrum, poliklinisch of in het ziekenhuis. Alhoewel alle opties veilig zijn, is de keuze erg persoonlijk en afhankelijk van het verloop van je zwangerschap en bevalling. We raden je aan om van tevoren na te denken wat je voorkeur heeft. Het belangrijkste is dat je je tijdens de bevalling op je gemak voelt en zoveel mogelijk kunt ontspannen waardoor de bevalling vlot kan verlopen. Sommige vrouwen kunnen dit het beste thuis en anderen voelen zich prettiger in het ziekenhuis.

thuis bevallen

Pijnbestrijding

Je lichaam reageert meestal op bevallingspijn door zelf pijnstillers (endorfines) aan te maken. Angst of spanning kan die aanmaak belemmeren. Je tijdens de bevalling kunnen ontspannen en comfortabel voelen is daarom heel belangrijk. Om goed voorbereid de bevalling in te gaan kan het schrijven van het geboorteplan helpen. Wanneer je kiest voor een bevalling met pijnstilling, kun je kiezen uit pijnstillingsmethoden zonder of met medicijnen.

Meer over pijnbestrijding

Pijnbestrijding

Prenatale testen

Prenatale onderzoeken kunnen je inzicht geven over mogelijke afwijkingen bij je ongeboren kind. De testen berekenen of er een verhoogd risico bestaat of je kindje een chromosomale, genetische of lichamelijke afwijking heeft. Goed om te weten is dat deze testen een non-invasief onderzoek zijn, dat betekent dat het geen risico's geeft voor je kindje. Je bent niet verplicht om deze onderzoeken te laten uitvoeren. Jij en je partner beslissen hier altijd zelf over. Ook wanneer sprake blijkt van een chromosomale afwijking kun je op elk moment beslissen om het testen af te breken.

Meer over prenatale testen <link naar landingspagina prenatale testen>

prenatale testen

BEREIKBAARHEID
020 7231757 Praktijk
06 44422700 Verloskundige
020 7231756 Intercollegiaal
020 7231758 Fax
info@femme-amsterdam.com

ADRES
Frans van Mierisstraat 50 A
1071 RV Amsterdam

CONTACT OPNEMEN?
Met spoed, ongerustheid of dringende vragen kun je ons altijd, 24/7 bellen op ons mobiele nummer 06 44422700.
Bel voor het maken van een (vervolg) afspraak tijdens onze openingsuren of vul het contactformulier in.

Maak hier je eerste afspraak